21 Şubat 2012 Salı

20 Şubat 2012, Erdal Güven, Recep Korkut, Elif İnce



Efendim, geçici yüz felci nedeniyle geçen hafta ara verdiğim "Ali Topuz ile Dünya Hali" programı, 20 Şubat Pazartesi tekrar başladı.

İlk konuğum sevgili gazeteci yazar Erdal Güven'di, İran meselesini konuştuk. Bize devam edegelen "nükleer kriz" meselesinde düzenlenen 5+1 toplantılarıyla nelerin hedeflediğini, bir sonuç alınıp alınamayacağını, anlattı. Konuşmanın önemli yanı, İran'a karşı ve yandaş cephenin hem düşünme biçimlerini, hem de bunu belirleyen  güçlerini ve konumlarını özetlemesiydi.

İkinci konuğum sevgili gazeteci arkadaşım Elif İnce'ydi; Türkiye'deki Suriyeli göçmen kamplarına ilişkin birbirinden güzel haberleri yaparken karşılaştığı manzarayı anlattı bize.

Üçüncü konuğum Recep Korkut'tu. Savaş-mültecilik ilişkisini anlattı, Suriye'deki durumu ve Türkiye'nin Suriye'den gelenlere bakışına dair önemli bilgiler verdi. Göçmen politikalarına ilişkin hukuki ve fiili sorunlara dikkat çekti.


Hastalığın etkilerini konuşmamda hissedeceksiniz, mesela p'leri f gibi söylemekten henüz kurtulabilmiş değilim. Osman Cevizci, sorunları aşmam konusundaki yardımlarıyla sadece bir teknik masa patronu değil, aynı zamanda hem iyi bir ses hem de içerik editörü olduğunu ortaya koydu. Kendisine müteşekkirim.


Sanal alemdeki karışık yollarda kaybolmama engel olan Erman Çimen'e de teşekkürler...


1 yorum:

  1. Bloğunuzdaki makaleler gerçekten çok etkileyici ve bilgilendirici böyle bir blog oluşturduğunuz için Otel erken rezervasyon olarak sizlere teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil